Yubin Urban Decays nya ansikte utåt

Enligt Urban Decay passar Yubins utmanande och fräcka charm väl in med varumärkets identitet. Hon har en feminin charm som skiljer sig från den stereotypiska kvinnligheten, en djärv charm som är vågad och provokativ och en lekfull charm där hon vet hur man njuter av livet. Urban Decay menar att hon motsvarar vad de står för och är därför en perfekt representant för märket. Yubin kommer att inleda sin karriär med varumärket med deras VICE läppstift som kommer att lanseras snart. Läppstiftet finns i 100 färger och har tillverkats med Urban Decays speciella Pigment Infusion System. Yubin föddes den fjärde oktober 1988 i Gwangju, Sydkorea. Hon flyttade sedan till San Jose, Kalifornien där hon studerade på Leland High School. Hon talar både koreanska och engelska flytande. Gruppen Wonder Girls bildades 2006 av JYP Entertainment och är ett tjejband från Sydkorea. Gruppens musikstil är en poppig blandning med influenser från 60- 70- och 80-talet. Wonder Girls består av medlemmarna, Yubin, Yeeun, Sunmi och Hyerim. Yubin introducerades som gruppens rappare efter att en av medlemmarna, Hyuna, lämnade Wonder Girls 2007. Wonder Girls uppmärksammades i USA efter att de varit förband åt The Jonas Brothers världsturné 2009. Där framförde de hitlåten ”Nobody” som också intog 26:e plats på Billboard Listan. Wonder Girls är den första Sydkoreanska gruppen att vara med på Billboard listan. Wonder Girls släppte sitt debutalbum ”The Wonder Years” i september 2007, vilket sålde över 70 000 exemplar i Sydkorea. Det andra albumet, ”Wonder World” lanserades i november 2011 och deras senaste album ”Reboot” släpptes 2015. Andra kända låtar som gruppen gjort är ”Tell Me”, ”So Hot”, ”Be My Baby” och ”Different Tears”. Yubin skriver också vissa låtar själv. Hon skrev till exempel texten till ”Girls Girls”, ”Me, In”, och ”Sweet Dreams” som är med i albumet Wonder World samt texten till låten ”Hey Boy” för gruppens publicering av minialbumet ”Wonder Party” 2012. Förutom att medverka i gruppen Wonder Girls har Yubin många andra projekt på gång. Hon har exempelvis varit med i flera musikvideos som 2PMs video ”10 Jeom Manjeome 10 Jeom” samt Shinhwa’s ”Once in a Life Time”. Yubin är dessutom skådespelare och har varit med i komedin ”Here He Comes” samt dramat ”The Virus”.